Advertentie

ING garandeert blijvers ‘aantrekkelijk loonpakket'

©BELGA

De directie lijkt terug te komen op haar eerder idee: loonmatiging bij het overblijvende personeel in ruil voor minder ontslagen.

De directie van ING heeft zich geëngageerd om voor de werknemers die niet getroffen zijn door de aangekondigde herstructurering een interessant loonpakket te behouden. Dat verklaarde Philippe Samek, nationaal secretaris van de christelijke bediendebond CNE, woensdag na de eerste ontmoeting met de directie over de opmaak van een sociaal plan.

Daarmee lijkt het scenario dat eerder deze week circuleerde, loonmatiging bij het overblijvende personeel in ruil voor minder banenverlies, weer in de koelkast gestopt. Al lopen de meningen daarover uiteen.

Volgens Erwin Veestraeten (LBC) is die piste nu van de baan. ‘Dit ligt niet meer op tafel. Het personeel is daarover ingelicht’, zei hij. Maar volgens Samek zou er kunnen gesnoeid worden in de extralegale voordelen, waardoor er toch van loonmatiging sprake zou kunnen zijn.

Arbeidstijd

De ING-directie zelf geeft tijdens het sociale overleg geen commentaar over haar voorstellen. Ze toonde woensdag bereid om te praten over een reorganisatie van de arbeidstijd, zo zeggen de bonden. De christelijke bond is voorstander van een vermindering van de arbeidstijd.

Begin oktober kondigde ING België aan 3.500 jobs te willen schrappen tegen 2021, of een op de drie. De eerste fase van de procedure-Renault, informatie en consultatie, is nog niet afgesloten. Volgende maandag zitten directie en vakbonden opnieuw bijeen.

De informatierondes lopen parallel met de gesprekken over het sociaal plan om tijd te winnen. Want anders dreigt het maanden te duren voor het personeel weet waar het aan toe is.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud