Advertentie

ING heeft claim van 2,5 miljard aan broek

©BELGA

De claims zijn een uitloper van de woekerpolisaffaire, waarbij te hoge kosten zouden zijn aangerekend voor beleggingsverzekeringen.

Net als Nationale-Nederlanden (NN) kan ook ING miljarden euro's aan claims tegemoet zien wegens de woekerpolisaffaire. De Stichting Woekerpolisproces en de advocaten die de zaak tegen NN voeren bij het Europese Hof in Luxemburg, stellen de bank aansprakelijk voor de schade die mensen opliepen door verzwegen hoge kosten op woekerpolissen.

De partijen denken 2,5 miljard euro op ING te kunnen verhalen, laten zij woensdag weten.

ING, waaronder ook Postbank, heeft in het verleden als tussenpersoon van NN ruim 250.000 van de omstreden beleggingsverzekeringen afgesloten. Het Europees Hof doet binnenkort uitspraak in de zaak tegen Nationale Nederlanden. Eerder gaf de advocaat-generaal van het Europees Hof al het advies NN te veroordelen wegens onrechtmatig handelen bij de verkoop van woekerpolissen. In de meeste gevallen neemt het hof het advies van de advocaat-generaal over.

Volgens Woekerpolisproces-voorzitter Pieter Lijesen heeft ING met de verkoop zijn zorgplicht geschonden. Hij acht ING aansprakelijk voor alle woekerpolissen van NN waarbij de bank heeft bemiddeld. ,,En dat zijn er nogal wat. Want bij iedere ING (Postbank)-hypotheek was het de dagelijkse praktijk dat er ook een NN-polis werd afgesloten.''

Lijesen wijst er verder op dat ING als adviserende tussenpersoon van NN ook verplicht is tot het geven van kosteloos hersteladvies. ,,De ING bank schiet ook hierin in hoge mate tekort. En ook dat rekenen wij de bank zeer zwaar aan.''

Woekerpolisproces legde vorig jaar ook al een grote claim neer bij ASR. De verzekeraar werd hiervoor in september gedagvaard. Ook tegen andere grote verzekeraars, onder meer Aegon en Reaal, lopen klachtenprocedures.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud