Advertentie

‘ING heeft interesse in Commerzbank'

Topman Ralph Hamers van ING zou volgens Manager Magazin Commerzbank hebben benaderd voor een fusiegesprek. ©Hollandse Hoogte / Peter Hilz

ING heeft interesse om het Duitse Commerzbank over te nemen, meldt het zakenblad Manager Magazin op basis van anonieme bronnen.

Volgens het magazine heeft ING-topman Ralph Hamers geprobeerd om overnamegesprekken aan te knopen. Zowel de Duitse overheid, de grootste aandeelhouder, als de bank zouden zijn benaderd. Commerzbank zou niet meteen aansturen op formele gesprekken, maar de deur op een kier houden.

Zowel ING als Commerzbank wilde niet reageren. Een woordvoerder van ING verklaarde wel dat de strategie van de Nederlandse bank al jaren is om te groeien op eigen kracht. ‘Er zijn wel situaties waarin de bank een overname zou kunnen overwegen. Dat is bijvoorbeeld als ze een bepaalde portefeuille graag wil hebben, of als de situatie op een markt waar ING al langer actief is opeens verandert’.

De beleggers in Frankfurt waren enthousiast. Commerzbank eindigde 3 procent hoger. ING hield het bij een winst van 0,9 procent.

Er wordt al langer gepraat over een fusie van Deutsche Bank en Commerzbank. Beide banken hebben al jaren problemen. ING is veel gezonder. Het heeft in Duitsland veel succes met de online bank ING-DiBa. Die heeft er 9,3 miljoen klanten. ING Duitsland boekte vorig jaar een winst van 890 miljoen euro.

ING is niet de eerste buitenlandse bank die als alternatief voor de fusie tussen de twee Duitse bankreuzen opduikt. Ook Unicredit, BNP Paribas en Santander werden al genoemd.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud