Advertentie

ING lanceert bankieren met vingerafdruk

Recente iPhone-modellen hebben een vingerafdrukscanner ©REUTERS

ING België maakt het inloggen via je vingerafdruk mogelijk voor zijn app op de smartphone. Dat maakt het intikken van een pincode overbodig.

ING België is daarmee de eerste Belgische bank die biometrie op grote schaal gaat gebruiken. Het gaat om een testproject voor de hele ING Groep.

De vingerafdrukherkenning werkt voorlopig alleen op een iPhone met een Touch ID-sensor (iPhone 5S, iPhone 6 en iPhone 6 Plus). 'Inloggen gaat sneller en vlotter, én is tegelijk even of zelfs veiliger dan de klassieke inlogcodes', zegt Lieven Haesaert, verantwoordelijk voor de online kanalen bij ING België. De mogelijkheid om via een pincode in te loggen blijft beschikbaar.

Steeds meer financiële spelers zien in biometrische herkenning een gebruiksvriendelijk alternatief voor paswoorden en pincodes. Uit marktonderzoek blijkt dat de consument het meest open staat voor vingerafdrukherkenning, meer dan voor herkenning via het oog of de stem. Vorige maand lanceerde MasterCard samen met het Noorse biometriebedrijf Zwipe een kredietkaart waarbij de viercijferige pincode wordt vervangen door een vingerafdruk.

ING België kondigt ook de integratie van de Bancontact/Mister Cash-app aan in zijn eigen app. Dat maakt betalen met de smartphone gemakkelijker voor ING-klanten. 'De fysieke portemonnee wordt meer en meer vervangen door een virtuele portemonnee', besluit Haesaert.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud