ING maakt bankkaart handiger voor slechtzienden

©ING Belgique

De bank ING gaat haar betaal- en kredietkaarten voorzien van een speciale inkeping die ze makkelijker bruikbaar maakt voor klanten met een visuele handicap.

Voor die klanten is het niet altijd eenvoudig om met de kaart te betalen in de winkel of geld af te halen aan de automaat. Om haar service te verbeteren gaat ING België haar betaalkaarten nu voorzien van een 'notch', een inkeping die aangeeft langs welke kant je ze in de betaal-of geldautomaat moet steken.

Het moederbedrijf ING voerde dat type kaarten eerder al in Nederland in. De Belgische bankdochter is de eerste die ze nu ook in ons land lanceert. Dat gebeurt wel niet in één keer.

ING België verwacht dat alle kaarten tegen 2025 omgeruild zijn.

Vandaag zijn er zo'n 4 miljoen betaalkaarten van ING België in omloop. Als die kaart aan vernieuwing toe is, krijgt de klant een kaart met inkeping toegestuurd. ING België verwacht dat alle kaarten tegen 2025 omgeruild zijn.

Net als andere banken biedt ING België ook kaartlezers aan die online bankieren makkelijker moeten maken voor slechtzienden. Die maken het mogelijk de codes die nodig zijn om je bij je online bank aan te melden te vergroten, of ze lezen voor wat je als klant moet intoetsen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud