ING trekt loonsverhoging van 50 procent voor topman in

ING-CEO Ralph Hamers. ©BELGA

De Nederlandse bankgroep ING heeft de geplande loonsverhoging - de helft meer tot 3 miljoen euro per jaar - voor CEO Ralph Hamers ingetrokken na de storm van protest die ze daarmee oogstte.

'De voorbije dagen hebben veel klanten, werknemers en andere stakeholders hun mening aan ons gegeven', stelt ING-voorzitter Jeroen van der Veer in een persbericht. 'Wij zijn als raad van bestuur verantwoordelijk voor dit voorstel en betreuren de commotie die het veroorzaakte. We beseffen dat we de publieke reactie op dit duidelijk gevoelige onderwerp in Nederland hebben onderschat.'

Het voorstel om het jaarloon van Hamers met 50 procent te verhogen tot zo'n 3 miljoen euro is nu van de agenda gehaald van de algemene vergadering die gepland staat voor 23 april. 

Toekomst

Het is niet meteen duidelijk of ING nu het loon van zijn CEO op een andere manier zal optrekken. Het bedrijf verantwoordde de loonsverhoging door te wijzen op het verschil tussen het loon van Hamers en dat van CEO's bij bedrijven van een vergelijkbare grootte. 'De raad van bestuur zal zorgvuldig beoordelen hoe het voor de toekomst een duurzaam en competitief verloningsbeleid kan ontwikkelen', klinkt het nog.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Partner content