ING verkoopt Britse tak aan Barclays

(Foto: EPA)

De Nederlandse financiële groep ING verkoopt haar Britse tak ING Direct aan haar Britse sectorgenoot Barclays. De verkoop levert een verlies op, maar dat wordt goedgemaakt door het vrijmaken van kapitaal.

ING, dat ook in België een belangrijke speler is, is zijn organisatie aan het hertekenen. Van Europa moet het zijn verzekeringspoot afstoten, maar ook de bankenpoot wordt tegen het licht gehouden 'om de focus ervan aan te scherpen'.

In dat kader verandert nu de internetbank in Groot-Brittannië van eigenaar, zonder dat ING een overnamebedrag vermeldt in zijn persbericht. De bank telt 1,5 miljoen klanten en is goed voor 13,4 miljard euro aan deposito's en 6,9 miljard euro aan hypotheken. De Britse internetbank telt 750 werknemers.

De transfer van de deposito's en de woningleningen leidt tot een verlies van zo'n 260 miljoen euro. Daarbij komt een verlies van ongeveer 60 miljoen als gevolg van de afbouw van een deel van de Britse investeringsportefeuille van ING. Die afbouw is nodig om de transactie met Barclays te vergemakkelijken.

Tegenover het verlies van 320 miljoen staat dat er zo'n 330 miljoen euro aan kapitaal vrijkomt, waardoor de verkoop neutraal is voor de kapitaalbuffer van ING.

Maandag meldde ING al de verkoop van een belang in een kleine Chinese fondsenspeler voor 98 miljoen euro. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud