opmerkelijk

ING werkt aan pratende geldautomaat

Hello Computer: ING lanceerde donderdag pratende geldautomaten in Nederland. ©Hollandse Hoogte / Peter Hilz

De bank rust haar automaten in Nederland uit met een spraakfunctie voor slechtzienden. Ook in ons land liggen daar plannen voor op tafel.

ING-klanten met een visuele beperking of leesproblemen, kunnen voortaan makkelijker geld afhalen door een koptelefoon aan te sluiten op de automaten van de bank. Via een aparte spraakfunctie krijgen ze dan te horen wat er op het scherm van de automaat staat en krijgen ze de nodige instructies. 

Na een reeks tests lanceert de Nederlandse grootbank de nieuwe automaten nu in de vestigingen van de Albert Heijn-supermarkten en op de luchthaven van Schiphol. In totaal gaat het om 870 toestellen. Al zullen dat er later beduidend meer worden: samen met ABN AMRO en Rabobank is ING  in Nederland een gezamenlijk netwerk van geldautomaten aan het uitbouwen, de zogenaamde Geldmaat. Tegen eind 2020 zullen al die toestellen met een spraakfunctie worden uitgerust. 

Ook in België denkt ING aan een pratende geldautomaat. Al zit de bank hier voorlopig nog maar in de planningsfase. Er zijn nog geen concrete tests aan de gang, liet een woordvoerster donderdag verstaan.

De 'pratende geldautomaten' van ING zijn geen primeur. In ons land biedt Belfius bijvoorbeeld al langer een gelijkaardige service aan.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud