JP Morgan probeert CEO te lijmen met extra bonus

©REUTERS

Jamie Dimon, 65 en al sinds 2005 topman van de Amerikaanse bank JP Morgan Chase, heeft een ‘speciale’ bonus van 1,5 miljoen aandelenopties gekregen. Vandaag is dat pakket op papier goed voor een brutowaarde van 200 miljoen dollar.

Natuurlijk krijgt Dimon, die vorig jaar nog met hartproblemen kampte, dat pakket niet zomaar in de schoot geworpen. De bank wil met deze bonus zijn CEO overhalen om nog vijf jaar langer de bank te leiden. Aan het pakket is de voorwaarde verbonden dat Dimon zijn opties pas in 2031 kan verzilveren, zo blijkt uit een document dat JP Morgan indiende bij de toezichthouder SEC.

De uitoefenprijs van de opties bedraagt 148,73 dollar, dus in de buurt van de huidige koers van het aandeel. Toch verwacht de zakenkrant Financial Times, op basis van een rekenmodel, dat Dimon aan de uitoefening van de opties een nettobedrag van 49 miljoen dollar kan overhouden.

Of Dimon ingaat op het voorstel, is nog onduidelijk. De topbankier, die tot de invloedrijkste stemmen op Wall Street behoort, hoeft het alvast niet meer voor het geld te doen. Vorig jaar verdiende de CEO 31,5 miljoen dollar, en zijn totale vermogen wordt door Forbes op 1,8 miljard dollar geschat.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud