KBC dooft Luxemburgse fondsenpoot uit

KBC wil zijn Luxemburgse fondsenpoot volgend jaar naar België verhuizen. ©EPA

De bank- en verzekeraar wil de Luxemburgse activiteiten van zijn fondsenpoot volgend jaar naar België verkassen. De 22 betrokken medewerkers kunnen mee verhuizen.

KBC  kondigde begin september al een grondige herstructurering aan. Het wil de komende drie jaar 1.400 banen schrappen en extra maatregelen nemen om de organisatie efficiënter te laten werken. Nu blijkt dat de groep ook de werking van de Luxemburgse tak van haar fondsen- en vermogensbeheerpoot tegen het licht heeft gehouden. 

KBC Asset Management, zoals die divisie heet, wil de activiteiten in Luxemburg volgend jaar overdragen naar België. Concreet gaat het om de onderdelen die instaan voor het beheer van de KBC-fondsen die in Luxemburg worden uitgegeven en het competentiecentrum voor het beheer van vastrentende en geldmarktfondsen van KBC Asset Management.

Meer efficiëntie

'Het is de bedoeling dat we daardoor meer aan efficiëntie kunnen winnen en dat onze organisatiestructuur duidelijker wordt', licht een woordvoerder van KBC de beslissing toe. 'Voor de klanten wijzigt niets. De 22 betrokken medewerkers, vooral fondsenbeheerders, krijgen de mogelijkheid zich aan te sluiten bij KBC Asset Management in België.'

Omdat de bevoegde toezichthouders de reorganisatie nog moeten goedkeuren, is de verhuisoperatie wellicht pas rond september 2020 afgerond. 

Luxemburg geldt al sinds jaar en dag als het walhalla van de fondsenindustrie, en kent de grootste fondsenmarkt na de VS. Spelers in de branche vinden het land aantrekkelijk voor de juridische en fiscale stabiliteit - het statuut van fiscaal paradijs geniet Luxemburg al een tijdje niet meer. 'De fiscale voordelen van de aanwezigheid in Luxemburg wogen al een tijd niet meer op tegen de hoge kosten van onder meer de expats', valt te horen in de wandelgangen van KBC.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud