KBC investeert in slimme luidsprekers

De vraag naar naar kwaliteitsvolle luidsprekers groeit. ©Bert Spiertz

Met zijn nieuwe fonds voor het internet of things pompt KBC enkele miljoenen in het Nederlandse Axign. Dat ontwikkelt chips om draadloze luidsprekers te verbeteren.

KBC voorziet het Nederlandse Axign van extra kapitaal om op grote schaal chips te produceren. De bank-verzekeraar doet dat met zijn Focus Fund, dat zich toelegt op nanotechnologie en het internet der dingen

Hoeveel KBC precies investeert in de Nederlandse groep is niet bekend. De bank-verzekeraar houdt het op 'enkele miljoenen', waarmee het twee derde van de kapitaalronde voor haar rekening neemt. Ook de Nederlandse investeerders Oost NL en Innovation Industries pompen extra geld in Axign. 

Axign zet al vijf jaar in op technologie om de geluidskwaliteit van draadloze luidsprekers te verbeteren. Dat is een groeimarkt. Draagbare speakers worden steeds meer de norm, omdat mensen vaker naar muziek luisteren via streamingdiensten als Spotify. 

Met de chips die het bedrijf uit Enschede ontwikkelt, kunnen producenten de kwaliteit van hun klassieke installaties verbeteren. De technologie kan ook worden geĆÆnstalleerd in kleinere luidsprekers en in tv-toestellen.

Axign is de tweede investering van het Focus Fund, dat vorige lente werd gelanceerd. Eind juni stapte het KBC-fonds in Pharrowtech, een Leuvens techbedrijf dat werkt aan technologie om een draadloze verbinding te leggen tussen straatkabels en woningen. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud