KBC snijdt stevig in regiodirecties

©REUTERS

KBC heeft zijn structuur in Vlaanderen serieus hertekend. Van de 15 regiodirecties van de bank blijven er maar 5 meer over. Daardoor verloren enkele toplui hun baan.

Johan Thijs, die nu al ruim twee jaar aan het hoofd staat van KBC  , en zijn team blijven hun stempel drukken op de bank-verzekeraar. Waar mogelijk wordt de groepsstructuur vereenvoudigd om die efficiënter en goedkoper te kunnen aansturen. Ook de strategie en de financiële doelstellingen werden bijgesteld.

De jongste wijziging, die begin deze maand van kracht werd, is de hertekening van de commerciële aansturing van het retailnetwerk in Vlaanderen. Concreet werd het aantal retailregio’s verminderd van 15 naar 5. Het nieuwe cijfer komt niet toevallig overeen met het aantal provincies en betekent een terugkeer naar de provinciale structuur zoals die bestond onder KB en Cera voor de fusie tot KBC in 1998.

5
KBC doet het in Vlaanderen met tien regiodirecties minder. Er blijven er maar vijf meer over.

Door de ingreep verloren twee regiodirecteurs hun baan. Drie anderen kregen een nieuwe functie toegewezen, maar één van hen besloot intussen om buiten KBC aan de slag te gaan. Dat vernam De Tijd en Viviane Huybrecht, de woordvoerster van KBC, bevestigt de informatie. Dat niet meer toplui getroffen worden, heeft te maken met dat de nieuwe en grotere regio’s voortaan geleid worden door twee directeurs en niet langer door één.

Ook bij de ondersteunende en administratieve diensten werd als gevolg van de verandering intern geschoven met personeel.

Volgens Huybrecht is de ingreep bedoeld om de beslissingslijnen korter te maken en de organisatie dichter bij de klant te brengen. Het is een nieuwe uiting van de talrijke wijzigingen in de banksector. Die staat door de moeilijkere marktomstandigheden voor de noodzaak om de kosten terug te schroeven en zich aan te passen aan de toenemende digitalisering van de banktransacties.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud