KBC-topman Johan Thijs is Manager van het Jaar

Manager van het Jaar Johan Thijs naast de vorige winnaar Michèle Sioen. ©BELGA

KBC-topman Johan Thijs is door een jury verkozen tot Manager van het Jaar 2018. Dat maakte organisator Trends woensdagavond bekend.

De jury, samengesteld uit oud-winnaars, captains of industry, onafhankelijke topspecialisten en redacteurs van Trends, kende de trofee voor de 34ste keer toe aan een bedrijfsleider die met zijn bedrijf een waardevolle bijdrage aan de Vlaamse economie geleverd heeft en hierin een voortrekkersrol gespeeld heeft.

Thijs volgt Michèle Sioen, CEO van textielgroep Sioen Industries, op in de lijst van managers van het jaar, een initiatief van Trends in samenwerking met Kanaal Z. Elf jaar geleden werd toenmalig KBC-topman André Bergen ook al verkozen tot manager van het jaar. 

Harvard Business Review

In oktober liet managementblad Harvard Business Review nog weten Thijs tot de beste tien toplui ter wereld te rekenen. Thijs was goed voor de achtste plaats in die top 100. De Harvard Business Review houdt niet alleen rekening met de financiële prestaties van een bedrijf, maar bijvoorbeeld ook met het duurzaamheidsbeleid.

Ook genomineerd voor de verkiezing van Trends Manager van het Jaar 2018 waren Chris Peeters (Elia Groep), Dirk Coorevits (Soudal), Saskia Van Uffelen (Ericsson Belux), Onno van de Stolpe (Galapagos), Jan Boone (Lotus Bakeries), Wouter De Geest (BASF Antwerpen), Stefaan Gielens (Aedifica), Felix Van de Maele (Collibra) en Pieterjan Bouten en Louis Jonckheere (Showpad).

Aan Franstalige zijde werd Jean-Jacques Cloquet, ex-CEO van Brussels South Charleroi Airport (BSCA) verkozen tot manager van het jaar. Hij is sinds nieuwjaar een van de drie CEO's van het Waalse dierenpark Pairi Daiza en zit ook in de raad van bestuur van de NMBS.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect