Advertentie

KBC trekt lonen directie op

Johan Thijs, de CEO van KBC ©Photo News

Bank- en verzekeringsgroep KBC verhoogt de vergoedingen voor het directiecomité met 6 tot 10 procent. CEO Johan Thijs krijgt procentueel de grootste verhoging.

KBC vindt dat de lonen aan de top 'niet in verhouding stonden tot de grootte en de complexiteit van de groep', zo staat in het jaarverslag te lezen. De groep baseert zich op vergelijkingen met andere Bel20-bedrijven en met vergelijkbare Europese financiële groepen. Daaruit bleek dat KBC's directiecomité relatief onderbetaald was.

Het vaste salaris van de directieleden werd vanaf juli 2016 met 6 procent verhoogd. Vanaf 2017 wordt de maximale variabele vergoeding verhoogd met 20 procent. 'Opgeteld komt dat neer op een verhoging van de maximale totale vergoeding met ongeveer 10 procent', rekent KBC uit in zijn jaarverslag.

De maximale variabele vergoeding waar CEO Johan Thijs recht op kan hebben, wordt verhoogd met 40 procent, van 400.000 naar 560.000 euro. Meer nog dan de andere directieleden, verdiende Thijs te weinig in vergelijking met andere top-CEO's, zo is de redenering. Het betekent concreet dat Thijs dit jaar rond 1,7 miljoen euro kan verdienen.

KBC maakte de vergoedingen voor 2016 bekend. Voor het eerst maakt het bedrijf het onderscheid tussen de vergoedingen die slaan op het boekjaar (het voor dat jaar toegekende loon) en de vergoedingen die tijdens het boekjaar uitbetaald zijn en betrekking hebben op meerdere boekjaren.

1,51 miljoen euro
De vergoeding voor KBC-CEO Johan Thijs in 2016

Het vaste salaris van CEO Johan Thijs steeg met 3 procent, van 1,09 miljoen euro naar 1,125 miljoen euro. Zijn totale vergoeding, inclusief variabele vergoedingen, kwam uit op 1,51 miljoen euro. De Tijd berekende dat het toegekende loon voor 2015 uitkwam op 1,43 miljoen euro. Dat betekent dat Thijs' totale vergoeding vorig jaar met ongeveer 5,6 procent toenam tegenover 2015.

KBC herschikte onlangs zijn directiecomité. Vanaf 5 mei leidt Thijs een zeskoppig team: Daniel Falque (België), John Hollows (Tsjechië), Luc Popelier (Internationale Markten), Rik Scheerlinck (financieel directeur in opvolging van Popelier), Christine Van Rijsseghem (risicobeheer) en Erik Luts (innovatie).

Raad van bestuur

De vergoedingen voor de raad van bestuur, zoals de 500.000 euro per jaar voor voorzitter Thomas Leysen, blijven ongewijzigd. Uit de vergelijking met andere grote bedrijven bleek dat de raad marktconform vergoed wordt.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud