KBC wikt verkoop Antwerpse Boerentoren

De Antwerpse Boerentoren is al sinds de zomer van vorig jaar gesloten nadat er asbestresten werden aangetroffen. ©rv

Het Antwerpse monument is al sinds de jaren 30 in handen van de voorgangers van de bank en verzekeraar KBC. Die heeft het stadsbestuur laten weten niet per se eigenaar te willen blijven van de toren.

De KBC-toren, zoals het gebouw officieel heet, is sinds vorige zomer gesloten nadat op verschillende plaatsen asbestresten werden aangetroffen. De renovatiewerken gingen aanvankelijk twee jaar duren. Maar omdat het verwijderen van die schadelijke resten veel moeilijker blijkt dan ingeschat, zal de renovatie veel meer tijd in beslag nemen, zegt KBC  in een persbericht. De bank en verzekeraar verwacht nu dat de Boerentoren pas in 2024 de deuren opent. 

Na de sanering zal het gebouw zich nagenoeg in staat van ruwbouw bevinden, zegt Wim Eraly van KBC. Omdat de daaropvolgende renovatie een nieuwbouwproject wordt, wil KBC een professionele vastgoedontwikkelaar erbij betrekken, klinkt het nog. 

Daarbij zegt de bank en verzekeraar ook de mogelijkheid te onderzoeken dat een vastgoedontwikkelaar de herontwikkeling van de Boerentoren aanpakt, in plaats van dat KBC eigenaar blijft van het gebouw, het saneert en nadien verder renoveert. 

Of het Antwerpse landmark na negentig jaar al dan niet van eigenaar verandert, moet in de zomer van 2020 duidelijk worden, besluit KBC. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud