Keytrade verlaagt hypotheekrente

De bouwbeurs Batibouw ©Photo News

Keytrade Bank verlaagt de minimale vaste rente voor een twintigjarig woonkrediet van 1,88 naar 1,78 procent.

Het gaat om een tijdelijke actie voor Keytrades online woonkredietaanbod Keyhome, naar aanleiding van de bouwbeurs Batibouw. Op 25 jaar zakt de minimumrentevoet van 2,09 naar 1,99 procent en op 15 jaar van 1,71 naar 1,61 procent. 

Met de tariefverlagingen positioneert Keytrade Bank zich nadrukkelijker als challenger van de grootbanken. CEO Thierry Ternier: We beseffen dat we met deze daling een beetje tegen de algemene stroom ingaan. Een aantal grootbanken heeft de tarieven van hun woonkredieten onlangs nog verhoogd.'

In een reclamespot hekelt de internetbank de manier waarop klassieke banken de rentevoet van een woonkrediet bepalen.

Duel

Keytrade Bank is vooral in een duel verwikkeld met Hello Bank, de onlinebank van BNP Paribas Fortis. Hello Bank verhoogde recent zijn vaste hypotheekrente op twintig jaar van 1,65 naar 1,75 procent, en blijft dus qua geafficheerde rente goedkoper dan Keytrade.

Maar bij Keytrade Bank is te horen dat de tarieven niet met elkaar te vergelijken zijn. 'Wij geven onze klanten onmiddellijk onze beste rentevoet, rekenen geen dossierkosten aan en laten hen de volledig vrije keuze waar ze hun verzekeringen afsluiten', zegt Ternier.

Bij Hello Bank moet de klant voor het gunstigste tarief onder meer zijn loon laten storten op een Hello-rekening en de verzekeringen aangaan bij BNP's vaste partner AG Insurance.

Te nemen of te laten

Typisch voor online woonkrediet is dat de aanvrager na het invullen van hun inkomsten en uitgaven meteen een relatief scherp standaardtarief wordt aangeboden, waar niet over te onderhandelen valt zoals bij een traditionele kredietaanvraag. De rente is dus te nemen of te laten.

Keytrade Bank is de enige aanbieder waarbij het proces volledig digitaal verloopt. Bij Hello moet de klant de kredietovereenkomst nog manueel ondertekenen en inscannen. Bij KBC krijgen alleen de bestaande klanten online meteen een gepersonaliseerde rentevoet voorgeschoteld. Niet-klanten krijgen alleen een richtinggevend tarief.

Niet alle bankiers zijn ervan overtuigd dat online woonkrediet de toekomst wordt.  'Wie van onze klanten zit daar op zit te wachten? Voor zo'n belangrijke beslissing als een hypothecaire lening wil je toch met een adviseur in levende lijve praten', is onder meer bij Argenta te horen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect