Kleine Belgische bank pioniert met betaalkaart

Nieuwe kaart Banca Monte dei Paschi

De Belgische tak van de Italiaanse bank Banca Monte dei Paschi di Siena, de oudste financiële instelling ter wereld, lanceert begin november een nieuwe betaalkaart die geldt als een wereldprimeur. De kaart met de naam PaschiCombo combineert vier functionaliteiten in één kaart.

PaschiCombo, ontwikkeld in samenwerking met betaalkaartenspecialist MasterCard, combineert een debet- en een kredietkaart. De debetfunctie is Maestro van MasterCard, op de voorzijde van de kaart, en de kredietfunctie is MasterCard, op de achterzijde. Buiten de klassieke chip en magneetstrook bevat de kaart ook technologie voor contactloos betalen en bovendien een geïntegreerd schermpje dat codes produceert waarmee online kan worden betaald.

Het is voor het eerst dat al die mogelijkheden op één enkele kaart zitten. Nochtans heeft die de klassieke afmetingen van een bankkaart.

Het is opvallend dat een kleine Belgische dochter - 100 werknemers en 31.000 klanten - van een Italiaanse groep met zo'n primeur uitpakt. Maar Banca Monte Paschi Belgio wil zich als uitdager op de markt onderscheiden met een goede dienstverlening en innovatieve producten.

In 2007 was het ook al de eerste Belgische bank die een voorafbetaalde kredietkaart lanceerde. En volgens Dino Albanese, de directeur administratie van de bank, zitten er nog innovaties in de pijplijn. 'Zo willen we nog andere functies toevoegen aan de kaart.' Maar over de aard daarvan wil Albanese zich niet uitlaten.     

Het Italiaanse moederhuis van de bank zit in de problemen, maar met de Belgische dochter gaat het goed. Het filiaal maakt winst en heeft expansieplannen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud