Kwartaalwinst BNP Paribas 17 procent lager

Topman Jean-Laurent Bonnafé van BNP Paribas. ©AFP

De nettowinst van BNP Paribas zakt afgetekend door ongunstige wisselkoersen en slappere markten.

De nettowinst van de BNP Paribas  zakte 17,3 procent tot 1,567 miljard euro. De daling blijft beperkt tot min 3,8 procent zonder rekening te houden met uitzonderlijke factoren en de fiscale impact van de Ifric 21 - een boekhoudregel die oplegt dat allerhande taksen integraal geboekt moeten worden in het eerste kwartaal van het jaar waarin ze geheven worden. De analistenconsensus lag op 1,55 miljard euro. 

Het netto bankproduct (geheel van de inkomsten min bepaalde uitgaven en verliezen) zakte 4,4 procent tot 10,8 miljard euro, licht onder de verwachtingen. De inkomsten van de marktactiviteiten kwamen 14,6 procent lager uit op 1,5 miljard euro na een sterk eerste kwartaal 2017 maar ook door de zwakke activiteit op de obligatie- en valutamarkten (min 31,4 procent), wat gezien moet worden in een context van lage rentetarieven. 

Het retailbankieren steeg dan weer licht met 0,4 procent. 

'De resultaten zijn in lijn met het plan 2020 en het halen van de doelstellingen', aldus algemeen directeur Jean-Laurent Bonnafé. 

België 

In België gingen de kredieten 5 procent hoger, dit vooral dankzij de ondernemingen en de vastgoedkredieten. De deposito's stegen met 4,8 procent met onder meer een aanwas van de zichtrekeningen.

Het netto bankproduct van BNP Paribas Fortis steeg 0,3 procent tot 934 miljoen euro met stabiele rente-inkomsten (plus 0,4 procent). Het exploitatieresultaat daalde 9 procent tot 99 miljoen euro. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud