Leegloop bij directie ING België

Begin deze maand stelde CFO Tanate Phutrakul de halfjaarcijfers van ING België voor. ©Photo News

ING België moet op zoek naar een nieuwe financieel directeur en een nieuwe informaticadirecteur. De twee vertrekkers volgen op veel andere recente wissels aan de top van de Belgische grootbank.

Financieel directeur Tanate Phutrakul van ING België krijgt een promotie in de groep. Hij wordt op 1 oktober ING Group Controller en zal rapporteren aan Koos Timmermans, de financieel directeur van ING Group.

Het vertrek komt niet helemaal onverwacht. Bij de groep is het vaak de gewoonte dat managers in dergelijke posities na enkele jaren roteren. Phutrakul was sinds 2015 CFO van ING België. Daarvoor was hij CFO van de divisie Retail Banking International en nog eerder CFO van de informaticadienst ING OIB.

Kestens

De Chief Information Officer (CIO) van ING België, Johan Kestens, besliste dan weer zijn carrière buiten ING voort te zetten. Hij stopt vanaf 1 september, maar zal nog een tijdje meewerken aan enkele strategische projecten. Kestens was verantwoordelijk voor de uitbouw van een grote grensoverschrijdende IT-organisatie in België en Nederland. De opvolgers voor zowel Kestens als Phutrakul zijn al gekozen, maar hun benoeming wacht nog op groen licht van de toezichthouder, de Nationale Bank. Dat wordt eerstdaags verwacht.

Stoelendans

De voorbije maanden zijn er nog veel toppers verdwenen. Emmanuel Verhoosel verlaat het directiecomité. Hij stond als hoofd Wholesale Banking sinds 2014 in voor de relaties met de grote zakelijke klanten van ING in België en Luxemburg.

Eerder vertrok Clemens Scholzen naar concurrent KBC. De oudgediende van ING leidde er het zelfstandigennet en is nu CEO van CBC Banque, de Waalse tak van KBC.

Ivo Pareyns, die als personeelsdirecteur mee de herstructurering van ING België dirigeerde, kreeg dan weer promotie. Hij vertrekt naar de Nederlandse moedergroep en zal er de hr-poot van de tak Operations & Transformations leiden.

Inge Ampe, goed voor 25 jaar ervaring in commerciële functies bij ING, gaat vanaf oktober aan de slag bij Argenta als commercieel directeur.

CEO Erik Van Den Eynden van ING België. ©Photo News

Transformatie

Bij ING België timmert CEO Erik Van Den Eynden hard aan een grote transformatie. Er werd een zware herstructurering aangekondigd, dochter Record Bank werd geïntegreerd en de organisatie wordt helemaal omgegooid volgens 'lean' en 'agile' managementmodellen. Daarbij worden de Belgische en Nederlandse takken van de groep steeds meer in elkaar verweven. 

 

 

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud