Advertentie

Lloyds schrapt 1 op 10 werknemers

De Britse bank Lloyds gaat de komende 3 jaar zo'n 9.000 banen schrappen. Dat komt overeen met circa 10 procent van het huidige personeelsbestand, zo meldde Sky News woendag op basis van ingewijden.

De banenreductie bij Lloyds Banking Group wordt waarschijnlijk bekendgemaakt tijdens de presentatie van de derdekwartaalcijfers, volgende week. Dan laat de grootste hypotheekverstrekker van Groot-Brittannië ook weten hoeveel vestigingen worden gesloten en geeft het verdere details over een nieuw driejarenplan. De definitieve aantallen moeten nog formeel worden vastgesteld, aldus de bronnen. Een woordvoerder van Lloyds, dat tijdens de financiële crisis miljarden aan staatssteun kreeg en nog voor 25 procent in staatshanden is, wilde geen commentaar geven.

De Britse krant The Times meldde begin oktober al dat er een flinke ontslagronde bij Lloyds aan zat te komen. De bank zou zich meer willen richten op digitalisering en automatisering, omdat steeds meer klanten hun zaken online regelen. Het banenverlies is wel veel kleiner dan dat bij de reorganisatie die volgde op de crisis en staatsinterventie in 2008. Toen moesten meer dan 30.000 werknemers het concern verlaten.

Topman António Horta-Osório heeft eerder al aangegeven te geloven dat verdere digitalisering en automatisering van essentieel belang zijn om tegenwicht te bieden aan rivalen als Barclays en de Britse tak van Santander. Bij Lloyds, dat in het Verenigd Koninkrijk een netwerk heeft van meer dan 2000 vestigingen, werken nu nog zo'n 88.000 werknemers.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud