Advertentie
Advertentie

Maand uitstel voor opslorping Record Bank

©Belgaimage

Bankgroep ING België start een maand later dan voorzien met de integratie van dochter Record Bank in haar eigen netwerk. Sowieso weten de Record-agenten eind deze maand waar ze aan toe zijn, zegt ING.

Toen ING België in de herfst van 2016 zijn herstructurering aankondigde, besloot de bank ook haar zelfstandigennetwerk Record Bank op te doeken. Van de 536 vestigingen van Record Bank wil ING er slechts een vijftigtal behouden in zijn eigen netwerk. De merknaam zou op 1 april ophouden te bestaan, en vanaf die datum zou ook begonnen worden aan de feitelijke integratie van Record Bank in het het ING-netwerk. Die operatie zou zo'n drie maanden in beslag nemen.

Maar de opslorping van Record Bank loopt nu vertraging op. ING België liet woensdag aan de werknemers van Record Bank weten dat de juridische fusie pas op 30 april zal plaatsvinden, een maand later dus dan gepland. Pas vanaf dan zal de bank ook kunnen starten met de operationele integratie van Record Bank. ING zegt dat het de oorspronkelijke deadline niet langer kon aanhouden omdat de toezichthouders eerst hun fiat moeten geven voor de operatie. En die laat blijkbaar langer op zich wachten dan gepland. 

Gemor

De voorbije maanden viel er onder de agenten van Record Bank heel wat gemor te horen over de manier waarop ING België haar dochterbank aan het opdoeken  was. Veel kantoorhouders tastten in het duister over de precieze datum waarop ING hun Record-vestiging wilde opzeggen, en ook over de compensatieregeling die voor hen was uitgewerkt waren er nog veel vragen. 

Bij de bekendmaking van de jaarresultaten zei  de bank dat ze tegen het einde van februari duidelijkheid wil verschaffen aan alle agenten. De maand vertraging zou ook geen invloed mogen hebben op de planning voor de fusie van beide netwerken, liet ING België woensdag verstaan. De integratie van Record Bank in het ING-netwerk zou dus op het einde van het tweede kwartaal afgerond moeten zijn. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud