Marcia De Wachter wordt voorzitster MeDirect België

©Kristof Vadino

De voormalige Nationale Bank-directeur Marcia De Wachter wordt voorzitster van de Belgische tak van de online bank MeDirect.

Eind vorig jaar was De Wachter al bestuurder geworden bij MeDirect Bank Malta en bij MDB Group. Dat is de eigenaar van MeDirect in België. De Wachter maakte tot twee jaar terug deel uit van het directiecomité van de Nationale Bank, waar ze ook vicegouverneur, secretaris-generaal en woordvoerster was geweest.

Als voorzitster van MeDirect België volgt De Wachter Yves Dermaux op, een bankier met een lange staat van dienst bij Deutsche Bank.

MeDirect voerde de voorbije maanden nog belangrijke managementwissels door. Afgelopen lente raakte bekend dat de Brit Tim Rooney de voormalige Fortis-bankier Philippe Delva zou opvolgen als CEO. Rooney was tot voor kort topman bij Bank Nagelmackers.

43.000
klanten
MeDirect had eind vorig jaar 43.000 klanten in ons land.

In ons land is MeDirect vooral bekend als onlinespecialist in sparen en beleggingsfondsen. De groep telde eind vorig jaar ruim 43.000 klanten die 1,6 miljard euro aan spaargeld aanhielden en 476 miljoen euro aan vermogen onder beheer hadden geplaatst bij de bank. Eind 2019 boekte MeDirect België een winst van 1,8 miljoen euro.

De bank wil op termijn ook andere niches van de business aanboren en sluit niet uit dat ze ook hypotheken en consumentenkredieten zal aanbieden. Al zou MeDirect, dat over geen eigen kantoornetwerk beschikt, daarvoor mogelijk met een partner in zee gaan.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud