'Medewerker Karel De Boeck zevende naam in Fortis-dossier'

(Foto: HH) ©Schaffer,John/Hollandse Hoogte

Reginald De Gols, een gewezen medewerker van de oud-Fortis-topman en de huidige Dexia-baas Karel De Boeck, is de zevende persoon die in verdenking is gesteld in het Fortis-strafonderzoek. Dat meldt De Standaard donderdag.

De Tijd schreef woensdag dat er nu in totaal zeven oud-Fortis-mensen in verdenking zijn gesteld in het dossier. Tegelijk raakte nummer zes bekend: Lars Machenil, tegenwoordig financieel directeur van de groep BNP Paribas. Nummer zeven bleef nog onbekend.

De Standaard vult die naam nu in. De Gols was als adjunct-directeur risicobeheer de vroegere rechterhand van Karel De Boeck die even risicodirecteur was van de financiële groep. De Gols is een oudgediende van de Generale Bank die intussen met pensioen is. De Boeck zelf is niet in verdenking gesteld.

De Gols wordt net als Machenil waarschijnlijk geviseerd omwille van de beweerde manke communicatie van Fortis over zijn subprimerisico in de aanloop naar de kapitaalverhoging van eind 2007 voor de financiering van de overname van ABN AMRO.

Eerder al werd Maurice Lippens, destijds voorzitter van de raad van bestuur van Fortis in verdenking gesteld, alsook Jean-Paul Votron, de ceo die de hele organisatie probeerde om te vormen tot groeimachine. Verder gaat het om Herman Verwilst, de vroegere ceo van Fortis Bank en ook een vroegere ceo van Fortis (Holding), Gilbert Mittler (de vroegere financieel directeur) en Filip Dierckx (voormalig hoofd van de zakenbank van Fortis en nu de nummer twee van BNP Paribas Fortis).


Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud