Moody's verlaagt rating Duitse banken

Foto EPA

De kredietbeoordelaar Moody's verlaagt haar rating voor zes Duitse en de drie grootste Oostenrijkse banken wegens hun blootstelling aan de eurozone. De grootste naam in het lijstje is die van Commerzbank, de op een na grootste bank in Duitsland.

De kredietwaardigheid van Commerzbank, de tweede grootste Duitse bank, gaat met één trapje naar beneden van A2 naar A3 en krijgt ook een negatief vooruitzicht mee. Verdere verlaging van de rating valt dus niet uit te sluiten. Ook een aantal kleinere banken zagen hun kredietbeoordeling door Moody's met een trapje verlaagd. Deutsche Bank, de grootste Duitse bank, wordt pas later beoordeeld met de andere mondiale bankenreuzen.

Moody's motiveert de verlaging met een verwijzing naar de risico's die de Duitse kredietverstrekkers lopen als de eurocrisis verder escaleert of de economische groei wereldwijd nog vertraagt. Ondanks de bezorgdheid wees Moody's ook op de relatieve sterkte van de Duitse economie.

Oostenrijk.

Ook de drie grootste Oostenrijkse banken zagen hun beoordeling door Moody's verlaagd. Naast de eurocrisis maakt het ratingbureau zich ook zorgen over hun activiteiten in Oost- en Centraal-Europa. De grootte van de financiële sector in verhouding tot de economie baart Moody's ook zorgen. Mogelijk met gevolgen voor de rating van het land zelf.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud