Morgan Stanley betaalt boete voor Facebook-debacle

©AFP

Morgan Stanley betaalt een boete van 5 miljoen dollar omdat het als begeleidende bank bij de beursgang van Facebook enkele grote investeerders exclusieve informatie had verstrekt.

Kort na de beursgang van Facebook - zowat de grootste flop in jaren - raakte bekend dat niet alle beleggers over dezelfde informatie over het technologiebedrijf beschikten. Net voor de beursgang kregen enkele analisten van grote beurshuizen de boodschap van Facebook dat hun winstprognoses te optimistisch waren. Via hen kregen ook grote, institutionele beleggers die informatie terwijl de kleine belegger in het ongewisse werd gelaten.

'Terwijl kleine beleggers vage kwalitatieve informatie te verwerken kregen, kregen sommige analisten specifieke cijfers', luidt het verdict van de financiële toezichthouder van de staat Massachussets, die verder over 'onethische praktijken' bij Morgan Stanley spreekt. 'Een bankier van Morgan Stanley heeft de telefoons tussen Facebook en de analisten georchestreerd', klinkt het nog. 'Dit is nog maar eens een voorbeeld van de ongelijke behandeling van Main Street (lees; kleine beleggerd) in het voordeel van Wall Street (lees: grote fondsen)'.

Er lopen nog tal van andere claims in het kader van de beursgang van Facebook.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud