Advertentie

Morgan Stanley klopt de markt

©Reuters

Zakenbank, beurshuis en vermogensbeheerder Morgan Stanley heeft er een uitstekend kwartaal opzitten. Dat wordt straks ongetwijfeld vertaald in een stevige koerswinst.

De financiële groep Morgan Stanley, onder meer eigenaar van het grootste beurshuis ter wereld, pakt uit met kwartaalcijfers die een stuk beter waren dan de marktprognose. Dat de winst toenam, is vooral te danken aan hogere inkomsten uit beurstransacties en betere marges in de tak vermogensbeheer.

De nettowinst over de voorbije drie maanden bedroeg 906 miljoen dollar, een jaar eerder was er nog een verlies van 1,02 miljard. Exclusief uitzonderlijke puur boekhoudkundige kosten bedroeg de winst 50 cent per aandeel, ruim boven de 40 cent die analisten hadden verwacht.

Als gevolg van die uitstekende cijfers, stijgt het aandeel in New York in de handel voor beurs met 4 procent nadat het gisteren (donderdag) ook al 1,1 procent duurder was geworden. Het aandeel werd dit jaar al de helft duurder, in 2012 ging de koers ruim een kwart hoger.

 

 

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud