Nationale Nederlanden debuteert met winst

©ANP XTRA

Nationale Nederlanden, de verzekeringsgroep van ING, debuteert woensdag met succes op de beurs van Amsterdam. Kort na de openingsbel staat het aandeel al vijf procent boven zijn introductieprijs.

In het kader van zijn herstructurering besloot de Nederlandse bankgroep ING een deel van zijn verzekeringsdochter Nationale Nederlanden naar de beurs te brengen aan 20 euro per aandeel. Dat leverde de groep 1,5 miljard euro op en waardeert Nationale Nederlanden in zijn geheel aan 7 miljard euro. Daarmee is de komst van de verzekeraar naar het Amsterdamse Damrak meteen ook een van de grootste beursintroducties van het voorbije jaar. 

De beursoperatie blijkt ook een succes: kort na de openingsbel noteert het aandeel al vijf procent boven zijn introductieprijs. Waarnemers hadden er eerder al op gewezen dat de 20 euro waarmee Nationale Nederlanden naar beleggers trok eerder bescheiden was. Maar ING wilde duidelijk het risico niet lopen dat de beursgang op een flop zou uitdraaien. 

De interesse was echter zo groot dat ING besloot een groter deel van Nationale Nederlanden naar de beurs te brengen dan voorzien. Inclusief de overtoewijzingsoptie verkoopt de bank nu net geen 32 procent van haar verzekeringsdochter, terwijl ING oorspronkelijk 20 procent wilde afsplitsen. 

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud