Nettowinst UBS spurt hoger

De Zwitserse bank UBS maakte zijn resultaten voor het tweede kwartaal een dag eerder dan gepland bekend. ©Bloomberg

De Zwitserse bank UBS verraste maandag met beter dan verwachte cijfers voor het tweede kwartaal. De nettowinst spurtte 53 procent hoger in vergelijking met vorig jaar.

De Zwitserse bank UBS heeft een goed kwartaal achter de rug. In de periode april-juni steeg de nettowinst met 53 procent tot 1,2 miljard Zwitserse frank (1,1 miljard euro). De winst voor belastingen klom met 35,8 procent tot 1,63 miljard Zwitserse frank.

Topman Sergio Ermotti toonde zich erg verheugd over de resultaten. 'Ik ben erg tevreden. We wisten het momentum vast te houden, ondanks voortdurende uitdagingen in de markt en de economie', klonk het. Ermotti voegde eraan toe dat 'alle regio's en alle sectoren ons aan deze mooie resultaten hielpen'.

UBS liet ook nog weten dat het zijn kapitaalratio optrok. 'We voldoen helemaal aan de Basel III-normen. Onze kapitaalratio bedroeg eind juni 14,4 procent, ruim boven de doelstelling van 13 procent', luidde het.

Transparant

UBS publiceerde zijn resultaten voor het tweede kwartaal een dag eerder dan gepland. De bank zag zich daartoe genoodzaakt na een artikel in de Zwitserse krant Sonntagszeitung. Die had zondag gemeld dat de nettowinst van UBS jaar op jaar 25 procent gestegen was.

'We hebben ervoor gekozen onze resultaten een dag eerder bekend te maken om transparant te zijn en om foute en misleidende informatie in de pers te counteren', klonk het maandag in een persbericht.

Daarin blikte UBS ook al even vooruit. De financiële instelling toonde zich voorzichtig in de prognoses voor de volgende maanden. 'Seizoenseffecten kunnen de resultaten in het derde kwartaal beïnvloeden', luidde het. UBS wees ten slotte ook naar de geopolitieke instabiliteit.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud