New B zet coöperatieve bank in steigers

©BELGA

Burgers die willen meewerken aan de oprichting van een nieuwe bank in België kunnen een aandeel kopen van de nieuwe coöperatieve bank New B. Meer dan 60 organisaties hebben zondag een oproep gedaan aan de burgers om coöperant te worden.

Wie een aandeel van 20 euro koopt, toont zijn steun aan het idee van een coöperatieve bank in België. De bank die New B voor ogen heeft is coöperatief, participatief, transparant en sober en investeert in de reële economie. De klanten zijn tegelijk coöperanten en zullen dus zeggenschap hebben.

'Het is hoognodig dat we het paradigma te veranderen', zegt Bernard Bayot, de voorzitter van New B. 'We hebben een bank nodig die een andere logica volgt dan de onophoudelijke zoektocht naar kortetermijnwinst.'

Steunen

Met de campagne 'Ik bank mee' wil New B 10.000 coöperanten verzamelen. De initiatiefnemers willen aantonen dat niet enkel hun organisaties een nieuwe, coöperatieve bank willen in België. Ook leden en sympathisanten van die organisaties en burgers van overal kunnen dit project steunen.

Als de campagne een succes blijkt, zullen de volgende stappen gezet worden, zoals contacten bevestigen met investeerders en het dossier opmaken om een licentie te bekomen van de nationale Bank.

Intekenen kan op de website ikbankmee.be en tijdens de New B Tour. Van eind maart tot eind juni vinden een 100-tal infoavonden plaats in heel België. Alle data en locaties staan op de site.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud