Ontslagmoratorium Delta Lloyd Bank verlengd

(Foto: Belga) ©BELGA

Bij Delta Lloyd Bank is het moratorium op ontslagen verlengd tot eind april. Dat meldt de socialistische bediendebond BBTK die zegt dat de directie bijdraaide 'onder druk van mogelijke vakbondsacties'.

Het mo­ra­to­ri­um kwam er nadat het Ne­der­land­se moe­der­huis Delta Lloyd Group de bank vorig na­jaar in de eta­la­ge had ge­plaatst. Dat ver­oor­zaakt nogal wat on­ze­ker­heid bij het per­so­neel. Maar nieuws over de verkoop blijft voorlopig uit. Het kan nog maanden duren voor er meer duidelijkheid komt.

Daarom eiste het personeel een verlenging van het moratorium dat eerst eind deze maand zou aflopen en daarna voorlopig verlengd werd tot midden maart. Nu loopt het dus tot eind april, meldt BBTK-afgevaardigde Staf Meirte.

Door het moratorium verbindt de directie er zich toe om, behalve ingeval van dringende reden of belangrijke professionele tekortkoming (na voorafgaandelijk schriftelijke verwittiging) geen enkel eenzijdig ontslag door te voeren. 'In geen enkel geval zullen de commerciële doelstellingen van het lopend verkoopproces in aanmerking kunnen komen voor het verantwoorden van ontslag', aldus Meirte.

Tijdens dezelfde periode zal de bank ook geen enkel kantoor sluiten en geen wijziging van arbeidsplaats opleggen zonder voorafgaand overleg met de vakbondsafvaardiging, indien de mutatie een grondige wijziging van de arbeidsomstandigheden zou teweegbrengen (belangrijke afstand, arbeidsduur, ...).

Niettemin blijven de bonden alert en hebben ze de directie verwittigd dat bij een eventueel ontslag, dat niet volgens de geest van de nota zou worden toegepast, er acties zullen volgen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud