Ook KBC kruist degens met Facebook

(foto: Photo News)

KBC Asset Management, de fondsenbeheerder van KBC, heeft zich aangesloten bij de klacht tegen de beursgang van Facebook. Twee compartimenten van een KBC-fonds belegden in het internetbedrijf en riskeren een - zij het beperkt - verlies te lijden.

Dat schrijven De Standaard en Het Nieuwsblad woensdag. Het aandeel van socialenetwerksite Facebook is sinds de beursgang op 18 mei de helft van zijn waarde verloren. Ook de vermogensbeheerders van KBC zijn getroffen door het debacle.

Twee compartimenten van het KBC Equity Fund - New Shares en Technology - belegden in Facebook. Welke positie ze precies innamen is onbekend, maar KBC Asset Management sloot zich met 23.600 bij de beursgang gekochte aandelen aan bij de klacht. 

Als KBC Asset Management die aandelen vandaag nog steeds in portefeuille heeft, dan hebben de compartimenten op papier ongeveer 440.000 dollar (350.000 euro) verloren aan de Facebook-investering. KBC heeft beslist om ten minste een deel van het verlies te recupereren via de rechtbank. KBC Asset Management heeft zich immers aangesloten bij de gemeenschappelijke klacht tegen Facebook. De klagers verwijten Facebook dat het foute en misleidende informatie verstrekte aan investeerders. 

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud