Optima-dossier belandt voor Hof van Cassatie

Gewezen Optima-topman Jeroen Piqueur. ©Photo News

Het echtpaar Piqueur vecht het Gentse arrest over de borgstelling van 20 miljoen euro voor de failliete bank aan.

Al heel wat gerechtelijke instanties hebben zich gebogen of zullen nog dat doen over de nasleep van de ondergang van de Gentse bank Optima in 2016. Maar nu belandt het dossier voor de eerste keer voor het Hof van Cassatie, de hoogste rechtsinstantie van het land.

Dat komt omdat gewezen topman Jeroen Piqueur en zijn echtgenote naar Cassatie trekken tegen het arrest van het Gentse hof van beroep van vorige maand. De familiekamer van het hof besloot toen dat de persoonlijke waarborg van 20 miljoen euro die Piqueur toezegde voor de bank overeind blijft.

Het hof gaf daarmee de curatoren van de failliete vennootschap gelijk, nadat de Gentse familierechtbank dat eerder al had gedaan. De raadsheren van het hof ware in hun arrest erg hard voor het echtpaar.

Topadvocaat Hans Rieder, die Piqueur bijstaat, bevestigt woensdag dat de beslissing viel om naar het Hof van Cassatie te gaan. Op welke grond wil hij niet kwijt. 'Daarover kan ik geen details geven. Ik ben geen cassatieadvocaat en wil niet voor mijn beurt spreken. Maar ik zie wel degelijk formele gronden om de stap te zetten. Mocht ik er geen hebben, zou ik niet in Cassatie gaan.'

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud