Orange Bank komt naar België

Orange-baas Stéphane Richard geeft uitleg bij de lancering van Orange Bank. ©AFP

Telecomoperator Orange lanceert op 6 juli zijn langverwachte mobiele bank in thuisland Frankrijk. Daarna zijn België en Spanje aan de beurt, al zal dat niet voor meteen zijn.

Orange heeft het over 'een 100 procent mobiele bank', wat betekent dat digitale experten alle financiële transacties hebben ontworpen vanuit het idee dat de smartphone het allerbelangrijkste toestel is voor bankverrichtingen.

Het gaat in een eerste fase onder meer om mobiele betalingen, overschrijvingen via sms, een online spaarrekening, een blokkeringsfunctie van de bankkaart via de app en een virtuele assistent die altijd bereikbaar is.

Het Orange-personeel kan de nieuwe bank uittesten vanaf midden mei. De commerciële lancering in Frankrijk begint op 6 juli, kondigde Orange-CEO Stéphane Richard aan op een evenement in Parijs. Orange Bank mikt op 2 miljoen klanten.

Orange bevestigde dat de mobiele bank na in Frankrijk ook in Spanje en België gelanceerd wordt. In België is de lancering wel nog niet in de onmiddellijke toekomst gepland, zo was te horen.

De mobiele operator maakte een jaar geleden de stap naar financiële dienstverlening. Hij nam toen een meerderheidsbelang van 65 procent in de Franse Groupama Banque, die omgedoopt werd tot Orange Bank.

Belfius

De gevestigde waarden zijn zich bewust van de mogelijke nieuwe concurrenten. BNP Paribas heeft met Hello Bank al enkele jaren een internetbank waarmee het smartphonetoepassingen kan uittesten.

Belfius kondigde donderdag aan zijn mobiele aanbod uit te breiden. De betaaldienst Payconiq wordt rechtstreeks gekoppeld aan de Belfius-app, waar de klant voortaan ook een overzicht van zijn lopende verzekeringen kan raadplegen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud