Pak minder hypotheken dan in 2011

(foto photonews) ©Photo News

In september werden veel minder hypotheken aangevraagd dan in dezelfde maand van vorig jaar. De Beroepsvereniging van het Krediet wijt de daling aan het wegvallen van de stimuli voor energiebesparende maatregelen en aan de daling van het consumentenvertrouwen in de onzekere economische context.

De forse daling tekent zich af op alle lijnen. Er werden in september 42,5 procent minder hypothecaire kredieten aangevraagd dan een jaar eerder. Het totaalbedrag van die leningen lag 26,8 procent lager. 

Het aantal verstrekte kredieten daalde met 32,3 procent, en het onderliggende bedrag daarvan daalde ook, zij het slechts met 6 procent.

Daarbij moet wel opgemerkt worden dat 2011 een recordjaar was voor de hypothecaire kredietovereenkomsten: er werden er toen meer dan 325.000 afgesloten, voor een bedrag van ruim 27 miljard euro. De boom van de jaren 2010 en 2011 was gestut door overheidsmaatregelen om de energiebesparende investeringen aan te wakkeren. Die zijn ondertussen afgelopen. Bovendien ligt het consumentenvertrouwen relatief laag.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud