Pandemie noopt ING tot 300 miljoen afboekingen

©REUTERS

Na onder meer Heineken en Solvay houdt ook de Nederlandse grootbank recente overnames kritisch tegen het licht, nu corona eerdere veronderstellingen op losse schroeven zet.

ING neemt over het tweede kwartaal een last van 300 miljoen euro in de boeken, waarschuwt de Nederlandse grootbank in een persbericht. Het gaat om een afschrijving op goodwill, de prijs die een overnemer bij een deal boven de boekwaarde van het doelwit betaalt.

Door het coronavirus en de bijkomende slechte macro-economische vooruitzichten staat die winst onder druk. Vandaar dat ING die betaalde prijs nu kritisch tegen het licht heeft gehouden. Volgende week komt de grootbank met volledige cijfers over het eerste halfjaar.

De bank benadrukt dat het om een boekhoudkundige aanpassing gaat. Er verdwijnt dus geen geld uit de kas. Ook heeft de ingreep geen invloed op de kapitaalratio's van ING.

De coronacrisis treft banken wereldwijd hard in hun kredietportefeuille. In de VS moesten de grootbanken al miljarden opzijzetten voor leningen die waarschijnlijk niet worden afbetaald.

Ook andere grote bedrijven gaan kritisch door hun balans, nu de pandemie de economische vooruitzichten vaak fundamenteel veranderd heeft. Eerder schreven al onder meer de bierreus Heineken en de chemiegroep Solvay flink wat lucht uit de balans.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud