Parijs legde BNP-boete op tafel bij Merkel en Cameron

Parijs zet alle zeilen bij om een boete te vermijden. ©AFP

De Franse overheid zet alle zeilen bij om de miljardenboete voor BNP Paribas zoveel mogelijk te beperken. Parijs heeft het dossier op tafel gelegd bij zowel de Duitse bondskanselier Angela Merkel als bij de Britse premier David Cameron. Dat schrijft de Britse zakenkrant Financial Times.

De Franse bank BNP Paribas zit in de laatste rechte lijn naar een monsterboete van 8 à 9 miljard dollar, zo schreef de Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal de afgelopen dagen al. Het krijgt die boete voor schendingen van het handelsembargo tegen onder meer Cuba, Iran en Soedan. De boete ligt daarmee al lager dan de eerst genoemde 10 miljard dollar. In de onderhandelingen zou zelfs het bedrag van 16 miljard dollar op tafel gelegen hebben. 

De Franse autoriteiten hebben duidelijk alle zeilen bijgezet om een boete af te bouwen, zo kon de Britse zakenkrant Financial Times achterhalen. 'De Franse president François Hollande heeft het dossier op tafel gelegd bij de Duitse Bondskanselier Angela Merkel en de Franse ministers hebben ook in andere Europese landen de zaak aangekaart', zegt een Franse regeringsfunctionaris aan de Financial Times. 

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud