Advertentie

'Pas deze zomer update over Delta Lloyd Bank België'

De Nederlandse bank- en verzekeringsgroep Delta Lloyd zal pas deze zomer meer duidelijkheid verschaffen over de verkoop van zijn Belgische bankdochter. Dat heeft de groep laten weten bij de bekendmaking van zijn kwartaalresultaten. De Belgische bankpoot van Delta Lloyd staat al sinds oktober vorig jaar in de etalage.

Delta Lloyd geeft woensdag aan dat het met een aantal geïnteresseerde partijen onderhandelt, maar wil verder geen bijkomende info geven. Niek Hoek, de afscheidnemende CEO van Delta Lloyd, had al in februari aangegeven dat er meerdere geïnteresseerden waren voor de Belgische banktak. Pas bij de publicatie van de halfjaarcijfers, deze zomer, zal er een eerste update worden gegeven over het verkoopproces, luidt het.

Ondanks de nakende verkoop kon Delta Lloyd Bank België wel nog extra spaargeld aantrekken in de eerste drie maanden van het jaar. De spaartegoeden (waarbij geen rekening wordt gehouden met banksparen) kwamen in het eerste kwartaal uit op 4,1 miljard euro. Dat is een stijging met 6 procent ten opzichte van eind 2013. Daarmee doet België het beter dan Nederland, want de Nederlandse bankpoot zag het totale aantal spaartegoeden met 1 procent aandikken in het eerste kwartaal. 

De verzekeringsactiviteiten leverden wel minder premie-inkomsten op. Op groepsniveau viel het totale aantal (bruto) premie-inkomsten met 5 procent terug tot 1,34 miljard euro in het eerste kwartaal. Zowel in de tak levensverzekeringen als in de tak schadeverzekeringen deed zich een daling voor.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud