Private bank Puilaetco gaat Europees spelen

©Dieter Telemans

Puilaetco, met 10 miljard euro onder beheer een van de grotere private banken van ons land, gaat helemaal op in zijn moedergroep Quintet en komt zo onder Luxemburgs toezicht.

Puilaetco-moeder Quintet, in handen van het Qatarese fonds Precision Capital, timmert al een tijd aan haar positie op de Europese markt voor bankdiensten voor vermogende klanten. Quintets vroegere merknaam, KBL European Private Bankers, ging in januari de deur uit. Nu gaat de groep, die actief is in zeven landen in Europa, haar structuur flink vereenvoudigen.

Quintet bestaat voortaan uit een Britse, een Zwitserse en een Luxemburgse tak. Die laatste, die de naam Quintet Europe krijgt, zal naast de Luxemburgse ook de Nederlandse, de Spaanse, de Duitse en dus ook de Belgische dochter Puilaetco omvatten. 'Door die oefening wordt de structuur van de groep minder complex en kunnen we korter op de bal spelen', zegt Ludivine Pilate, de CEO van Puilaetco. Bovendien kunnen we ook makkelijker een beroep doen op de expertise van medewerkers in andere divisies van Quintet.'

De reorganisatie heeft geen directe gevolgen voor de klanten en ook de Belgische merknaam Puilaetco blijft behouden, benadrukt Pilate. Ook voor de werknemers verandert er niets. Toch is er een belangrijk verschil met vroeger. Omdat Puilaetco juridisch deel uitmaakt van een Luxemburgse groep, valt de private bank nu ook onder toezicht van de financiële waakhond van het land. Dat betekent ook dat de rekeningen van de Puilaetco-klanten voortaan onder het Luxemburgse garantiestelsel vallen, dat tegoeden tot 100.000 euro waarborgt.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud