Puilaetco Dewaay neemt UBS Belgium over

Puilaetco Dewaay koopt de Belgische activiteiten van de Zwitserse bankenreus UBS ©BELGA

Puilaetco Dewaay Private Bankers wordt op slag de helft groter. De privébank neemt voor een niet nader genoemd bedrag UBS Belgium over. Het beheerd vermogen stijgt daardoor met meer dan 3 miljard euro tot ruim 10 miljard euro.

In een persbericht zegt Puilaetco Dewaay dat het dankzij deze deal tot de drie grootste zuivere privébanken van België zal behoren. De bank hoopt de overname van de Belgische activiteiten van UBS in de eerste helft van 2015 af te ronden.

UBS Belgium beheert voor meer dan 3 miljard euro aan activa, telt bijna 2.500 cliënten en heeft 60 werknemers in dienst. Puilaetco Dewaay neemt het volledige bedrijf over, inclusief de werknemers.

Door de overname maakt Puilaetco Dewaay een fikse sprong: voortaan zal de privébank voor meer dan 10 miljard euro activa aanhouden en bijna 10.000 cliënten bedienen.

Puilaetco Dewaay behoort tot de Luxemburgse groep KBL, het voormalige KB Lux. De acquisitie van UBS Belgium is voor KBL geen eindpunt. In tegendeel, de in Luxemburg gevestigde groep zegt nog andere overname-oppurtuniteiten te bestuderen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud