Rabobank schrapt duizenden banen

Rabobank pompt jaarlijks heel wat geld in wielersponsoring (Foto: Belga).

Rabobank schrapt bij de Nederlandse activiteiten de komende vier jaar vijf tot tien procent van de 35.000 arbeidsplaatsen. Gedwongen ontslagen zijn volgens de instelling niet aan de orde.

Rabobank bevestigde donderdagavond dat bij de financiële instelling een afslankingskuur op komst is na berichtgeving daarover door RTL Nieuws.

'Gedwongen ontslagen zijn niet aan de orde', zei een woordvoerder. Het Nederlandse bankbedrijf wil de kosten terugdringen van 4,5 miljard euro nu tot 4 miljard euro in 2016.

Strengere eisen

De bezuinigingen zijn ingegeven door de strengere eisen die er door toezichthouders worden gesteld aan banken, onder meer aan de kapitaalpositie. 'Wij willen tegelijkertijd onze soliditeit waar we om bekendstaan, handhaven', zei de woordvoerder.

Tegelijkertijd heeft de bank naar eigen zeggen minder mensen nodig omdat steeds meer mensen via internet bankieren. 'Dat zijn trends die al langer aan de gang zijn, maar die zetten in de toekomst nog verder door. Daardoor heb je minder medewerkers nodig', zei de woordvoerder.

Hoofdkantoor

Waar de banen precies gaan verdwijnen, is nog niet bekend. Volgens de woordvoerder kan dat zowel bij de bijna 140 lokale Rabobank-vestigingen als op het hoofdkantoor zijn.

Tot dusver was Rabobank de crisis goed doorgekomen. Terwijl concurrenten als ABN Amro, ING en SNS na het losbarsten van de wereldwijde financiële crisis in 2008 een beroep moesten doen op de overheid om het hoofd boven water, hield de Rabobank zich goed staande, zonder dat er heel ingrijpend moest worden bezuinigd.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud