Advertentie
Advertentie

Record Bank-agenten krijgen leidraad voor verdere onderhandelingen

©Belgaimage

Dankzij een nieuwe richtlijn kunnen de zelfstandige kantoorhouders van Record Bank beter weten waar ze aan toe zijn bij de reorganisatie van de groep.

Na weken onderhandelen hebben de BZB, de koepelvereniging van zelfstandige bankiers en verzekeraars, ING België en Record Bank, een akkoord bereikt over een richtlijn die kan gevolgd worden bij de verdere afwikkeling van de reorganisatie van Record Bank. Als gevolg van haar zware saneringsplan kondigde ING België in oktober aan dat het van plan is om haar dochter Record Bank op te doeken.

Van de 536 kantoren, die door zelfstandige agenten worden uitgebaat, zal slechts een vijftigtal worden geïntegreerd in het ING-netwerk. De ruim 480 andere kantoren van Record Bank zullen worden gesloten of zullen opgaan in andere vestigingen van de bank.

Leidraad

Tot dusver is het niet duidelijk welke kantoren precies zullen verdwijnen. Tegen april 2018 wordt Record Bank juridisch helemaal opgeslorpt door ING België. Zelfstandige kantoorhouders zullen de komende maanden nog volop moeten onderhandelen over de voorwaarden om de switch naar ING te maken of om  hun contract stop te zetten.

Om hen een betere leidraad te geven tijdens die gesprekken, werkten de BZB, ING België en Record Bank een nieuwe richtlijn uit. De richtlijn heeft betrekking op onder andere de waardebepaling van portefeuilles die worden overgenomen, vergoedingen voor agenten die hun contracten stopzetten, of toekomstige investeringen

Het gaat om een richtlijn, de afspraken zin dus niet bindend. Maar ze kunnen wel een belangrijke houvast bieden voor kantoorhouders die onderhandelen met ING België. Die kantoorhouders hebben evenwel de vrijheid om hiervan af te wijken en zelf op hun eigen voorwaarden verder te onderhandelen. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud