Rob Heyvaert brengt blancochequebedrijf naar beurs

Rob Heyvaert. ©Bart Heynen

Het fintechfonds Motive Partners van oud-Capco-CEO Rob Heyvaert brengt een blancochequebedrijf naar de beurs. Dat moet 300 miljoen dollar ophalen.

Motive Partners, het fintechfonds dat oud-Capco-CEO Rob Heyvaert begin 2017 opstartte, gooit zich op de nieuwste trend in beursland. Met Motive Capital brengt het een blancochequebedrijf naar de beurs. Dat blijkt uit een melding bij de Amerikaanse beurswaakhond SEC. Zo'n bedrijf is een lege beursschelp waar beleggers instappen in de hoop dat de beheerder ervan slaagt in een lucratieve bedrijfsovername. Dat bedrijf noteert dan via die weg op de beurs als het samensmelt met de schelp.

Uit het prospectus blijkt dat Motive Capital 300 miljoen dollar wil ophalen voor een 'fintechovername van eender welk aard'. Het doel is wel de zoektocht naar een prooi af te stemmen met de fintechervaring en -achtergrond van het moederfonds, valt te lezen. De voorbije jaren stapte Motive Partners al onder meer in LPA, een Duitse softwarebouwer voor banken, maar ook in Global Shares, Ierse software voor aandelenplanning.

Rob Heyvaert stichtte in 1998 de IT-consultant Capco. In 2006 verkocht hij voor 100 miljoen dollar 70 procent van het bedrijf aan het Californische investeringsfonds Symphony Technology Group. Dat verkocht het belang in 2010 op zijn beurt door aan FIS, een van de grootste IT-dienstverleners wereldwijd. In 2017 gooide Heyvaert zich met Motive Partners op de fintechwereld. Volgens het prospectus van Motive Capital beheert het moederfonds al 1,1 miljard dollar aan bezittingen. Heyvaert is bij blancochequebedrijf Motive Capital uitvoerend voorzitter.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud