Samyn volgt Criel op als voorzitter Degroof Petercam

Gilles Samyn. ©Kristof Vadino

Gilles Samyn, de voormalige luitenant van Albert Frère, wordt voorzitter van Degroof Petercam. Hij volgt Ludwig Criel op.

Degroof Petercam was al ongeveer een jaar op zoek naar een nieuwe voorzitter. Criel had aangegeven dat hij niet meer beschikbaar was voor een nieuw mandaat. Hij stelde zijn mandaat daarom begin 2020 ter beschikking van de raad van bestuur. De headhunter Russell Reynolds ging in opdracht van de zakenbank op zoek naar een opvolger.

Het wit konijn is Gilles Samyn, de voormalige luitenant van Albert Frère bij de Nationale Portefeuillemaatschappij (NPM). Hij werd met ingang van deze maand tot voorzitter benoemd.

Samyn ging in 1974 aan de slag bij Groep Brussel Lambert (GBL), waar hij tot 1982 verschillende financiële functies uitoefende. In 1983 trad hij toe tot het familiale vehikel Frère-Bourgeois en tot de Nationale Portefeuillemaatschappij, waar hij tot in mei 2019 actief was als gedelegeerd bestuurder.

Criel werd begin 2018 voorzitter van de bank. Hij was daarvoor al tussen 2011 en 2015 voorzitter van de raad van bestuur van Petercam. Dat beurshuis fuseerde enkele jaren geleden met Bank Degroof.

Degroof Petercam veranderde in 2019 ook van CEO. Philippe Masset werd toen vervangen door Bruno Colmant.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud