Advertentie

Sanerend ING zoekt nieuw personeel

Ondanks de aankondiging van een zware herstructurering bij ING, schrijft de bank al weer vacatures uit. ©BELGA

Terwijl de onderhandelingen over de duizenden vertrekkers nog moeten beginnen, zoekt ING België via vacatures al vers bloed. De vakbond reageert verbolgen.

Vacatures wijzen erop dat ING België weer aanwerft na de aankondiging van een zware herstructurering op 3 oktober. De bank had toen aangekondigd de rekruteringsactiviteiten tijdelijk te onderbreken.

De jobadvertenties komen onder meer van ICC (ING Contact Centre), een dochterbedrijf met 262 medewerkers dat volgens de directieplannen ophoudt te bestaan als zelfstandige entiteit en volledig geïntegreerd wordt in de bank.

Een vacature voor een nieuwe telefoonmedewerker (‘commercial employee general banking’) voor het contactcenter in Louvain-la-Neuve kwam op 8 november online. Maandag verscheen een vacature voor ‘quality coordinator’ van ICC, met thuisbasis Gent of Louvain-la-Neuve. Een van de taken van die coördinator wordt ‘de verbinding zijn met andere ING-entiteiten om de veranderingen voor te bereiden die een impact zullen hebben op ICC’, stond er te lezen.

De vacature werd gisteren offline gehaald, net als een interne vacature voor een andere functie die de integratie in goede banen moet leiden.

Ook indirecte signalen wijzen op aanwervingen bij ING. De bank biedt pas afgestudeerden sinds midden vorige maand sales-stages aan. ‘Na een geslaagde stage krijg je een job aangeboden’, belooft de bank de deelnemers.

De afdeling Sourceright van de rekruteerder Randstad, met wie de bankengroep een wereldwijd partnerschap heeft, is sinds vorige week op zoek naar een online talentenjager voor België, ‘die kandidaten moet overtuigen voor ING te werken’.

Bij ING Nederland is er geen enkele schroom om aan te werven, terwijl ook daar een sanering aan de gang is. Daar zijn sinds 3 oktober een tiental vacatures uitgeschreven. Gisteren verscheen de vacature voor ‘wizards in Information Technology’. De toekomstige IT’ers met Amsterdam als thuisbasis kunnen rekenen op een brutosalaris van 85.000 tot 110.000 euro.

ING bouwt een eengemaakt IT-platform voor de Belgische en de Nederlandse markt, werd op 3 oktober aangekondigd. Bij de IT-divisie in België verdwijnt zowat de helft van 1.200 jobs.

De socialistische vakbond BBTK-Setca reageert verontwaardigd. ‘Je gaat me niet vertellen dat er van de 3.500 mensen die moeten vertrekken, niemand geschikt is voor het callcenter’, zegt vakbondsafgevaardigde Pascal Breyer. ‘Ook via LinkedIn zoekt ING IT-profielen, terwijl honderden Belgische IT’ers hun baan gaan verliezen. De directie weigert de aanwervingen te bevriezen. Voor haar is het business as usual. Door aan te werven geeft ze het signaal dat nog meer mensen dan gedacht overbodig zijn.’

‘Als we geen interne kandidaten vinden, gaan we vandaag voor sommige functies extern op zoek’, reageert een woordvoerster van ING België. ‘In het callcenter moeten we de continuïteit garanderen.’

Bij AXA België, waar 650 jobs op de tocht staan en ook sprake is van collectief ontslag, heeft de directie gezegd dat er geen aanwervingen zijn zolang er geen sociaal plan is. Interne promoties zijn wel mogelijk.

KBC kondigde vorige week aan 200 oudere werknemers vervroegd met pensioen te sturen. Maar de bank werft tegelijk aan voor vervangingen en de invullingen van specifieke ICT- of financiële jobs. Dit jaar waren er tot eind september al 282 aanwervingen en nog 83 openstaande vacatures.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud