Advertentie

Schäuble wil City sparen bij Brexit

De skyline van Londen. ©Photo News

De Duitse minister van Financiën Wolfgang Schäuble wil dat de Londense City ook na de Brexit een belangrijk financieel centrum van Europa blijft. Hij pleit voor een redelijke Brexit.

Door de beslissing van de Britten om de Europese Unie de rug toe te keren, is de vraag welke status de Londense City, het financieel centrum van Europa, zal krijgen. Parijs bijvoorbeeld staat te trappelen om een deel van die rol over te nemen.

Schäuble erkent de rol van de City. 'Die biedt financiële diensten aan waar heel Europa van profiteert. Londen heeft een kwaliteit aan financiële dienstverlening die je nergens ander op het continent vindt. Dat verandert wat na een scheiding, maar we moeten een redelijk oplossing vinden', zegt hij in de krant Tagesspiegel.

'We willen de Britten niet straffen voor hun beslissing. We willen nauwe relaties met Groot-Brittannië blijven onderhouden', zegt de Duitse minister van Financiën.

Paspoort

De Britse premier Theresa May wil eind maart starten met de gesprekken over een uitstap uit de Europese Unië.

De toekomst van de instellingen in de Londense City is daardoor onzeker. Banken, verzekeraar en allerlei fondsen kunnen nu hun diensten aanbieden aan klanten in andere Europese landen dankzij het 'EU paspoort'. Dat dreigt weg te vallen door een Brexit.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud