SocGen keer weer cashdividend uit

Foto AFP ©AFP

Na een herstel van de resultaten bij de Franse bankgroep SocGen, kunnen de aandeelhouders zich weer opwarmen aan een dividend in cash. In het derde kwartaal verzesvoudigde de nettowinst bijna.

De op een na grootste bankgroep van Frankrijk, gemeten naar beurswaarde, boekte in het derde kwartaal een nettowinst van 534 miljoen euro. Een jaar eerder was dat slechts 90 miljoen. Maar zelfs dan blijft de bank onder de gemiddelde analistenverwachting van 675 miljoen euro.

Die forse toename is voor een groot deel te danken aan het feit dat SocGen veel minder minwaarden moest boeken op zijn uitstaande schulden. Dat cijfer klokte af op 223 miljoen euro. In 2012 liepen die lasten nog op tot 594 miljoen.

SocGen voelt zich comfortabel genoeg met zijn kapitaalbasis om vast te houden aan zijn voornemen om 25 procent van de winst als dividend uit te keren, zonder een optie om dat dividend in aandelen te laten uitbetalen.

Parallel met de cijfers meldt SocGen dat het exclusieve onderhandelingen heeft opgestart met sectorgenoot Credit Agricole over de overname van diens 50-procentbelang in makelaar Newedge.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud