SocGen verrast met lage kredietprovisies

Société Générale, na BNP Paribas de grootste bankgroep van Frankrijk, heeft zijn nettowinst in het derde kwartaal zien verdubbelen nadat het minder geld opzij moest zetten voor slechte leningen. SocGen doet het niet alleen beter dan verwacht, de groep herhaalt ook haar winstdoelstellingen voor de komende jaren.

Tussen juli en september slaagde Société Générale erin een winst te boeken van 896 miljoen euro, tegen 426 miljoen euro in dezelfde periode vorig jaar. Met dat resultaat doet SocGen het beduidend beter dan verwacht. Analisten geraadpleegd door het financiële persagentschap Bloomberg hadden immers gemikt op een kwartaalwinst van 688 miljoen euro.

De sterke kwartaalcijfers zijn voor een belangrijk deel te danken aan de lagere voorzieningen voor slechte kredieten. Terwijl SocGen daar in het derde kwartaal van vorig jaar 1,5 miljard euro voor opzij zette, is dat bedrag nu met net geen 40 procent teruggevallen tot 918 miljoen euro, minder dan waarnemers hadden voorspeld.

Tegelijkertijd toont SocGen zich tevreden over de resultaten van zijn retailbankdivisie. De zakenbankpoot presteerde eveneens boven de verwachtingen in het derde kwartaal, al viel de winst hier wel met bijna 10 procent terug als gevolg van de moeilijke marktomstandigheden.

Geen kapitaalverhoging

In een persbericht laat gedelegeerd bestuurder Frédéric Oudéa trouwens weten dat de marktomstandigheden nog steeds onzeker blijven. Toch blijft SocGen ervan overtuigd dat het zijn doelstellingen voor de komende jaren zal halen. En hoewel de nieuwe Basel III-normen eisen dat SocGen meer kernkapitaal moet aanhouden, gaat Oudéa er nog steeds van uit dat dat kan gebeuren zonder een kapitaalverhoging door te voeren.

Société Générale is traditioneel de eerste Franse grootbank om met kwartaalcijfers naar buiten te komen. Donderdag publiceert BNP Paribas, de grootste bankgroep van het land, voor beurstijd zijn kwartaalrapport.

 

 

 

 

 

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud