Advertentie
Advertentie

Sociaal akkoord bij ING België enkel gedragen door LBC en CNE

Rik Vandenberghe.

De directie van ING België heeft een sociaal akkoord op zak over afvloeiingen en loonmatiging. Maar enkel de christelijke bediendebonden LBC en CNE geven hun zegen aan de cao.

ING staat net als de andere banken onder druk van de moeilijke en snel wijzigende marktomstandigheden. Onder meer de snel oprukkende digitalisering speelt de financiële instellingen parten. Het was dan ook geen verrassing dat de bank begin dit jaar verregaande maatregelen aankondigde. 1.115 banen (omgerekend naar voltijdsen) gaan verloren en er komt een loonmatiging.

Tien maanden na de aankondiging kan de directie, sinds mei geleid door Rik Vandenberghe, de ingrepen nu bezegelen met een cao. Die werd woensdag getekend. Maar die werd niet zonder slag of stoot bereikt. Nadat de vakbonden eerst in gemeenschappelijk front de voorstellen van ING hadden verworpen en vervolgens hun eigen voorstellen afgeschoten zagen, leken de gesprekken in een impasse te zitten.

Maar ING ging volgens onze informatie op een locatie buiten de bank - er is sprake van een hotel in Nijvel - om de tafel zitten met de christelijke vakbond. De BBTK (socialistisch) en de ACLVB (liberaal) werden niet bij de gesprekken betrokken. Dat leidde uiteindelijk tot een cao die enkel getekend werd door de LBC en de CNE. Zij bezetten wel 52 procent van de zitjes in de ondernemingsraad. Ook bij Belfius kon de cao over de besparingen enkel rekenen op de steun van de LBC en de CNE.

Werkzekerheid

Het akkoord bij ING houdt werkzekerheid in tot eind 2015, ter compensatie van het banenverlies. Dat verlies zal grotendeels gerealiseerd worden door natuurlijk verloop. Werknemers wier baan verdwijnt, worden intern begeleid via een mobility center.

Volgens een mededeling van de LBC kan ING niet uitsluiten dat in 2016 mogelijk opnieuw jobs sneuvelen. ‘Als zich dat voordoet, zal het alleen gebeuren op basis van natuurlijke afvloeiingen, beloofde de werkgever’, aldus de vakbond.

Bonden en directie hebben ook afgesproken de groei van de lonen te matigen via een beperking van de jaarlijkse verhogingen. Ter compensatie komt er een ‘cafetariaplan’. In dat plan kan onder meer worden gekozen uit een bedrijfswagen, tien dagen extra vakantie, een ICT-pakket of een aanvullende pensioenverzekering.

Volgens de LBC leidt de cao tot een stabiele en veilige werkomgeving bij ING. De ACLVB heeft vooral kritiek op het mobility center. ‘Het geeft het personeel geen kansen om binnen een aanvaardbare tijd een nieuwe functie te vinden’, zegt ACLVB-secretaris Martine Lefevre. Een punt dat de BBTK deelt. De socialistische bond noemt ook de manier waarop de cao tot stand gekomen is ‘ongezien in de bank’, zegt afgevaardigde Pascal Breyer. Hij vindt ook dat de deur openstaat voor ingrepen in de werkgelegenheid ondanks de werkzekerheid.

ING noemt het akkoord ‘belangrijk voor de bank en haar medewerkers’ en een hulp om de toekomst van het bedrijf te bestendigen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud