Stoelendans aan de top van KBC

Luc Popelier (links, naast CEO Johan Thijs). ©BELGA

Het pensioen van financieel directeur topman Rik Scheerlink leidt tot een stoelendans aan de top van bank en verzekeraar KBC. Luc Popelier, die eerder al CFO was, neemt die functie opnieuw op. Daniel Falque, de topman van de Belgische tak, zoekt na twaalf jaar dan weer andere oorden op.

Nog geen week nadat bekend was geraakt dat Rudi Peeters, de chief information officer (CIO) bij KBC, de groep verlaat om het Limburgse baksteenbedrijf Vandersanden te leiden, wordt het management van de bank en verzekeraar dus opnieuw grondig hertekend.

Na de algemene vergadering, die begin mei plaatsvindt, gaat financieel directeur Rik Scheerlinck na een carrière van 37 jaar met pensioen. Scheerlinck wordt als financieel directeur opgevolgd door Luc Popelier. Die staat momenteel aan het hoofd van International Markets, de tak die de Tsjechische, Slovaakse, Hongaarse, Bulgaarse en Ierse activiteiten van KBC omvat.

Popelier was al eens financieel directeur tussen 2011 en 2017 - de periode waarin de bank flink onder druk van de Europese Commissie flink wat activiteiten moest afbouwen als compensatie voor de staatssteun die ze tijdens de crisis ontving. De 57-jarige Popelier zal ook toezien op de Marktenzalen van KBC en op KBC Securities, de beurs- en zakenbankpoot van de groep.

Moucheron leidt Belgische activiteiten

Tegelijk blijkt ook Daniel Falque, de topman van de Belgische tak, de bank en verzekeraar te zullen verlaten. Falque was twaalf jaar aan boord bij KBC maar gaat vanaf mei 'andere interesses nastreven', zoals KBC het in een persbericht stelt. Falque zal worden opgevolgd door David Moucheron. KBC plukte Moucheron ruim vijf jaar geleden weg bij Bpost Bank, waar hij CEO was. Momenteel leidde Moucheron de Hongaarse activiteiten van KBC.

Ook in Ierland dient zich een wissel van de wacht aan. Peter Roebben, sinds 2019 aan het hoofd van de Ierse tak, maakt plaats voor de Tsjech Ales Blazek en zal vanaf mei de Bulgaarse activiteiten leiden. De Bulgaar Peter Andronov neemt dan weer de plek van Luc Popelier in als topman van de International Markets-afdeling en treedt ook toe tot het directiecomité.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud