Topman Karel Van Eetvelt op weg naar exit bij Febelfin

Karel Van Eetvelt leidde maar iets meer dan twee jaar de bankenfederatie. ©BELGA

Zijn recente politieke ambities deden vragen rijzen over zijn betrokkenheid bij de bankenfederatie.

Op de vraag naar commentaar over zijn vertrek stelt Karel Van Eetvelt dat 'de kans altijd bestaat' dat hij opstapt. Voor de rest geeft hij geen commentaar. Rond de middag komt de raad van bestuur van Febelfin samen.

Toenmalig Unizo-topman Van Eetvelt volgde in oktober 2017 Michel Vermaerke op als gedelegeerd bestuurder van Febelfin. Die organisatie fungeert als een spreekbuis, lobbymachine en opleidingscentrum van de bankensector. Dat iemand met weinig voeling met de technische aspecten van de bankenwereld als CEO aantrad, zag KBC-topman en Febelfin-voorzitter Johan Thijs niet als een nadeel. 'We hebben iemand nodig die met andere ogen naar de sector kijkt', klonk het toen.

Politiek

De jongste tijd rezen evenwel vragen over de betrokkenheid van Van Eetvelt bij de bankenfederatie. Enkele maanden geleden zoemde Van Eetvelts naam rond als mogelijk kandidaat-voorzitter van CD&V. Uiteindelijk drukte hij die geruchten zelf de kop in: het partijvoorzitterschap was geen persoonlijke ambitie.

Maar het bleef kriebelen om politiek actief te worden, zeker nadat hij enkele dagen geleden heeft bekendgemaakt dat hij plannen heeft om een nieuwe 'radicaal vernieuwende' politieke beweging op poten te zetten. De plannen zijn pril, maar hij is daarover al in gesprek met een groep mensen, zei hij toen in een interview.

Rechterhand

Tom Boedts, de rechterhand van Van Eetvelt, verliet enkele maanden geleden de bankenfederatie al. Hij was er juridisch directeur en hoofd regelgeving. Hij is nu aan de slag bij Aion, het vroegere Banca Monte Paschi Belgio. Boedts gold als de  nummer twee van de organisatie, na Van Eetvelt.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud